Ingredients:
-Pasta de full
Per a la crema pastissera:
- 1 litre de llet sencera
- 250 g de sucre
- 50 g de maicena
- 50 g de farina
- 6 ous
- la pela d'una taronja (sense la part blanca)
- Dues beines de vainilla
Per la nata:
- 1 l de nata
- 50 g de sucre
Per al decorat:
Fruita del temps, nosaltres hi hem posat gerds, que, a part de que és una de les nostres fruites preferida, té un toc àcid i queda molt bé amb la nata dolça.
Elaboració:
Posem a infusionar la llet amb les beines de vainilla (obertes per la meitat perquè així deixen anar més el seu sabor) i la pela de taronja.
Posem en un bol el sucre, la farina i la maicena i ho remenem una miqueta afegim els ous un a un (quan un estigui ben incorporat afegim l'altre) no fiquem els sis ous, posem només cinc, l'altre el reservem.
Afegim la barreja a la llet que s'està infusionant, ho barregem i ho posem en un bol. Ho tapem amb paper film i ho posem a la nevera.
Muntem la nata amb el sucre i la posem a la nevera.
Agafem la pasta de full i la tallem amb un motlle i les punxem una mica amb la forquilla.
Batem l'ou que hem reservat i amb un pinzell de cuina pintem la part de dalt de la massa.
Fiquem la pasta al forn, que haurem preescalfat a 180 ºC a dalt i a baix, les treurem quan quedin dauradetes. Un cop tretes els hi tirem una mica de sucre glas per sobre.
les muntem al nostre gust amb la nata la crema i la fruita.
BON PROFIT!!!


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada