Ens agrada molt fer pa, perquè la nostre tieta Aurora en fa gairebé cada dia, així que avui hem decidit de fer focaccia, que és una mena de pa amb romaní.
Per a 4 persones.
INGREDIENTS:
510 g de farina
20 g de llevat fresc per a pa
8 cullerades d'oli d'oliva
2 branquillons de romaní
Dues dents d'all
Sal
1. Desfer el llevat en 250 ml d'aigua tèbia i barrejar-la en un bol amb 500 g de la farina i 6 cullerades d'oli. Amassar amb les barretes de la batedora o amb les mans (més divertit!), fins que la massa es separi de les parets del bol. Deixar-la fermentar durant 1 hora tapada amb un drap.
2. Rentar i assecar els branquillons de romaní, separar-ne les fulles del pal i picar-les fines. Pelar i picar les dents d'all, posar-les a la massa amb la meitat del romaní; amassar-la de nou fins que els ingredients estiguin ben integrats i formar una bola. Preescalfar el forn a
220 ºC.
3. Empolvorar la taula de treball amb els deu grams de farina que queden i estirar la massa fins a formar un disc. Fer-li uns quants forats amb els dits, posar-hi el romaní reservat per sobre i deixar-la reposar 20 minuts. Posar-li la sal i l´oli restant. Fornejar-la 20 minuts.
La nostra tieta ens ha dit que perquè quedi amb més sabor a pa, també es pot fer amb 5 g de llevat i deixar-la reposar tota la nit a la nevera o fer-la al matí i coure-la al vespre.
ARA JA US LA PODEU MENJAR! BON PROFIT !!!
ha d´estar bonissim
ResponEliminamolt bé noies!!!!!!!
Ja l'he provat de fer amb la vostre recepta i ha quedat boníssim.
ResponEliminaMoltes gràcies!!!
Boníssima, la vostra recepta de focaccia :)
ResponElimina